Om mælkesyrebakterier

Om mælkesyrebakterier

Mikroorganismer findes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vandet, i luften vi indånder og i den mad vi spiser. Mikroorganismer er nødvendige for alt liv, etableringen af ​​mikroorganismer i og på kroppen starter allerede som nyfødt. Mælkesyrebakterier er en form for levende mikroorganismer.

Fundet naturligt i mad før i tiden

Levende mælkesyrebakterier findes naturligt i mave-tarmkanalen og i syrnet/fermenteret mad som f.eks. surkål, sur strömming, men også i yoghurt og honning. I det antikke Grækenland og Romerriget anbefalede man fermenteret mælk til børn, og i 76 f.Kr. anbefalede den romerske historiker Plinius indtagelse af fermenterede mælkeprodukter til behandling af mave-tarminfektioner.

Fermentering/mælkegæring er en af ​​verdens ældste måder at konservere fødevarer på. Beregninger har vist, at det daglige indtag af mælkesyrebakterier i stenalderen var op mod en halv million gange så stort som i dag.

Der skulle dog gå indtil 1904, før det lykkedes for prof. Elie Metchnikoff at isolere de første mælkesyrebakterier fra bulgarsk yoghurt og dermed igangsatte forskningen i forskellige probiotiske bakteriekulturer og deres indvirkning på mennesker. Probiotika omtales i dag som mælkesyrebakterier.

1904 – Prof. Elie Metchnikoff isolerer Lactobacillus bulgaricus fra bulgarsk yoghurt.

1923 - Henri Boulardii isolerer en variant af Saccharomyces cerevisiae fra litchi i Vietnam.

1965 - Stillwell/Lilly introducerer ordet probiotisk som et "stof eller organisme, der bidrager til tarmbalancen".

2001 - FAO/WHO fastlægger en definition for probiotika: "Levende mikroorganismer, som, når de indtages i tilstrækkelige mængder, frembringer positive sundhedseffekter i værten".

2010 - Den europæiske fødevaremyndighed EFSA forbyder brugen af ​​ordet probiotika, da det vurderes, at ordet i sig selv indeholder sundhedsanprisninger. Ordet probiotika omtales derfor nu som mælkesyrebakterier.

No items found.
Lær mere om maven

Hvorfor det er vigtigt at spise mælkesyrebakterier

Dårlig kost og en livsstil med høj stress udsætter tarmfloraen for store udfordringer. Man ved i dag, at artsrigdommen og mængden af ​​bakterier i tarmfloraen er påvirket af, hvordan vi lever, og hvad vi spiser, og at jo større artsrigdommen i tarmfloraen er, jo bedre modstandsdygtighed har vi over for sygdomme og ubalance.

Lær mere om maven

Det lille barns vigtige tarmflora

Tarmfloraen etableres og udvikles gradvist i forskellige stadier i løbet af disse 1.000 dage. Mangfoldighed og sammensætning af tarmfloraen påvirkes af flere faktorer.

Lær mere om maven

Mikroorganismer och probiotika

Ordet probiotika blev opfundet allerede i 1965, men kommer oprindeligt fra det græske og betyder "for livet". Verdenssundhedsorganisationen WHO har senere defineret ordet og dets betydning...

Lær mere om maven

Sikker overlevelse og patenterede beskyttelsesteknologier

Mælkesyrebakteriers egenskaber og aktivitet afhænger af deres levedygtighed i værtens mave-tarmkanal, hvor de primært virker.

Lær mere om maven

Urolig mave

Forstyrrelser i mave-tarmkanalen - eller "urolig mave" - ​​er desværre et udbredt problem i dag.

Lær mere om maven

Om tarmen og mikrofloraen

Tarmen er grænsen mellem kroppens yder- og inderside og også kroppens vigtigste område for kontakt og udveksling.

Lær mere om maven

Om mælkesyrebakterier

Mikroorganismer findes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vandet, i luften vi indånder og i den mad vi spiser.

Lær mere om maven

Ballonmave, oppustet og luftig er langt de mest almindelige maveproblemer hos svenske kvinder.

Ballonmave, oppustet og luftig er langt de mest almindelige maveproblemer hos svenske kvinder.

Lær mere om maven

Karakterisering viser bakteriestammernes særlige egenskaber.

Der findes mange forskellige stammer af fx Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskaber, men påvirker deres miljø på forskellig vis.

Lær mere om maven

Vores producenter

I 1934 blev Institut Rosell grundlagt af mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for udviklingen af ​​probiotika i verden.