Spørgsmål og svar

Her finder du ofte stillede spørgsmål og svar om LactiPlus™

Hvornår på dagen skal du tage mælkesyrebakterier?

Det bedste tidspunkt på dagen at indtage mælkesyrebakterier er om morgenen, hvor mavens pH-værdi er højere end senere på dagen, når vi har spist, og mavesyren har sænket pH-værdien, hvilket gør miljøet i maven hårdere for mælkesyrebakterier.

Hvad består kapselmaterialet af?

Alle kapsler i LactiPlus-serien er lavet af HPMC – hydroxypropylmethylcellulose, et vegansk alternativ til gelatine.

Hvor kommer mælkesyrebakterier fra?

Mælkesyrebakterier kan isoleres fra fermenteret mad, grøntsager eller fra mennesker. Disse kan ikke kolonisere vores tarm permanent, undersøgelser viser, at uanset oprindelse klæber mælkesyrebakterier til tarmen i kort tid, generelt mellem 2-20 dage.

Hvad skal du vide, før du vælger et mælkesyrebakterietilskud?

Da forskellige stammer af mælkesyrebakterier har forskellige egenskaber, er det vigtigt at vide, at stammen er karakteriseret korrekt. Det ved du ved, at stammen er navngivet med slægt, art og stammenavn. Et godt produkt med mælkesyrebakterier skal altid indeholde velidentificerede og dokumenterede stammer, være sikkert for brugeren, indeholde levende bakterier, klare opbevaringsforhold, forblive levende i tarmen og kunne modstå mavesyre og galdesalte.

Hvad er mælkesyrebakterier?

Mælkesyrebakterier, for eksempel Lactobacillus, er en type probiotika, der producerer mælkesyre i tarmen. Andre eksempler på probiotika er Bifidobacterium, som producerer organiske syrer som butyrat (smørsyre) i tarmen. Der er også probiotiske gærarter såsom Saccharomyces Boulardii. På trods af at navnet mælkesyrebakterier ikke rigtig er korrekt, da ikke alle stammer, der kaldes mælkesyrebakterier ikke producerer mælkesyre, tillader reglerne i Sverige ikke navnet probiotika på fødevareemballage, derfor er probiotiske produkter mærket med Mælkesyrebakterier.

Kan mælkesyrebakterier indtages under graviditet?

Indtagelse af mælkesyrebakterier (probiotika) under graviditet og amning anses for sikkert for raske kvinder og i forlængelse heraf også for barnet. Der er ikke offentliggjort rapporter fra kliniske undersøgelser af gravide og nyfødte om, at indtagelse af probiotika forårsager negative helbredseffekter.

Kan mælkesyrebakterier indtages af børn?

Indtagelse af mælkesyrebakterier (probiotika) anses for at være sikker for børn og kan tages med samme forholdsregler som for voksne.

Kan jeg åbne kapslerne og drysse indholdet på min mad?

Ja, alle kapslerne i vores LactiPlus-produkter kan trækkes fra hinanden og drysses over kold mad eller drikke, for eksempel i din yoghurt eller filet om morgenen. Alle stammer er specifikt udvalgt og har evnen til at modstå det hårde miljø i maven og nå tarmen levende.

Hvordan adskiller multistammede produkter sig fra enkeltstammede produkter?

Tarmfloraen har et meget komplekst økosystem og indeholder mere end 1.000 forskellige bakteriearter. Forskellige bakterier trives og binder sig til forskellige dele af tarmkanalen afhængig af pH-værdi og iltindhold. En enkelt stamme trives ikke i alle områder af tarmen. Derfor har et produkt med flere forskellige stammer også flere egenskaber og hæfter på en større del af tarmslimhinden end en enkelt stamme.

Hvordan skal mælkesyrebakterier opbevares?

Det er altid bedre at opbevare dine mælkesyrebakterier køligt, tørt og ikke over normal stuetemperatur. Du kan også med fordel opbevare bakterierne i køleskabet. Mælkesyrebakterier bør ikke udsættes for ekstreme temperaturer over 30°C eller stærk luftfugtighed i længere tid, da dette vil påvirke deres overlevelse dramatisk.

Hvordan regenereres de frysetørrede bakterier i mave-tarmkanalen?

Mælkesyrebakterierne er frysetørrede og dermed inaktive for at kunne overleve længe i kapslen/pakken. I tarmen finder de dog al den fugt og næring, de skal bruge for at genvinde deres aktivitet.

Har mælkesyrebakterier nogle bivirkninger, og er der folk, der ikke bør tage disse?

Mælkesyrebakterier har ikke vist nogen bivirkninger i undersøgelser, selv ved doser på hundredvis af milliarder om dagen og anses for sikre at tage, selvom nogle få individer oplevede en midlertidig stigning i gasdannelse i starten. Forsigtighedsprincippet gælder dog også her, personer, der for nylig er blevet opereret, har blodig diarré eller har en alvorlig form for svækket immunforsvar, bør kun tage mælkesyrebakterier efter råd fra en læge.

Skal jeg tage LactiPlus i forbindelse med antibiotikabehandling?

Behandling med antibiotika har til formål at fjerne de bakterier, der er årsag til sygdommen eller problemerne, men det påvirker også vores gode bakterier i tarmfloraen. Effekten er, at skadelige bakterier optager plads i tarmen, hvilket kan give ubehag og ubalance. Det kan være godt at fylde op med mælkesyrebakterier efter endt antibiotikaforløb for at bidrage til balancen og diversiteten i tarmfloraen.

Har alle mælkesyrebakterier de samme egenskaber?

Nej, egenskaberne er stammespecifikke. To stammer af for eksempel Lactobacillus rhamnosus kan have forskellige egenskaber, derfor er det vigtigt at vide, hvilken stamme der indgår i produktet og hvilken dokumentation den stamme har. Lactobacillus er slægten og rhamnosus er arten, men den specifikke betegnelse gives til stammen af ​​dem der opdagede den eller af ejeren af ​​stammen. For eksempel: Lallemand Health Solutions stamme Lactobacillus rhamnosus Rosell-11.

Find LactiPlus™ produkter hos en af ​​vores forhandlere

Forhandles hos Matas, Helsekost, A.vogel Bioforce, netbutikker og udvalgte apoteker
Se forhandler