Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om LactiPlus

Forbrugerkontakt

Udfyld nedenstående formular – vi vender tilbage til dig, så snart vi kan.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Spørgsmål og svar

Nedenfor kan du se ofte stillede spørgsmål om LactiPlus og brugen af produkterne.

Hvad er probiotika?
Mælkesyrebakterier er levende mikroorganismer, der enten kan være bakterier (Lactobacillus, Bifidobacterium) eller gær (Saccharomyces Boulardii).
Hvilket tidspunkt på dagen skal man indtage mælkesyrebakterier?
Det er altid godt at tager mælkesyrebakterier til et måltid. Maden giver en buffereffekt i det sure mavemiljø, hvilket reducerer mavens surhedsgrad. Da mælkesyrebakterier er følsomme over for lav pH, er det godt at tage dem, når mavens pH er på sit højeste, dvs under måltiderne.
Hvad er den anbefalede daglige dosis for mælkesyrebakterier?
I de fleste undersøgelser, har man anvendt daglige doser på mellem 1-10 milliarder levende bakterier og nogle gange endnu mere. Desværre er der ingen undersøgelser, der viser, om lavere niveauer ville være tilstrækkelige. Derudover er egenskaberne stammespecifikke, hvilket gør generaliseringer af produkter med mælkesyrebakterier vanskelige
Hvor kommer mælkesyrebakterier fra?
Mælkesyrebakterier kan isoleres fra fermenteret mad, grøntsager eller fra mennesker. Disse bakterier kan ikke kolonisere vores tarm permanent, undersøgelser viser, at uanset oprindelse, vil mælkesyre bakterier opholde sig kort tid til tarmen, generelt mellem 2-10 dage.
Hvad bør du vide før du vælger et probiotisk produkt?
Da forskellige stammer af mælkesyrebakterier har forskellige egenskaber, er det vigtigt at vide, at stammen er karakteriseret korrekt. Dette ses ved at stammen er navngivet med slægt, art og stammenavn. Et godt produkt med mælkesyrebakterier bør altid indeholde velidentificerede og dokumenterede stammer, være sikkert for brugeren, indeholde levende bakterier, klare opbevaringsforhold, forblive i live i tarmen og være i stand til at modstå mavesyre og galdesalte.
Hvad består kapselmaterialet af?
Kapslen er vegetabilsk og fremstillet af HPMC – hydroxypropylmethylethyl cellulose
Hvad er mælkesyrebakterier?
Mælkesyrebakterier er levende mikroorganismer, der enten kan være bakterier (Lactobacillus, Bifidobacterium) eller gær (Saccharomyces Boulardii).
Kan mælkesyrebakterier indtages under graviditeten?
Det er som regel uden problemer men du bør altid konsultere lægen.
Kan mælkesyrebakterier indtages af børn?
Der er ingen aldersgrænse for indtagelse af mælkesyrebakterier, da de findes naturligt i kroppen. I litteraturen betragtes indtagelse af mælkesyrebakterier imidlertid som sikker for børn og kan tages med de samme forholdsregler som for voksne.
Kan jeg åbne kapslerne og drysse indholdet af min mad?
Ja, alle stammer af LactiPlus behandles med en patenteret beskyttelsesteknologi for at modstå mavesyre og galdesalte, og giver dig mulighed for at drysse indholdet på kold mad, for eksempel på din yoghurt eller lignende surmælksprodukter
Hvordan adskiller produkter med mange stammer sig fra produkter med kun én stamme?
Tarmfloraen har et meget komplekst økosystem og indeholder mere end 1.000 forskellige bakteriearter. Forskellige bakterier trives i forskellige dele af tarmkanalen afhængigt af dens pH og iltindhold. Enkelte stammer kan ikke slå sig ned i til alle dele af tarmen.
Hvordan skal mælkesyrebakterier opbevares?
Det er altid bedst at opbevare mælkesyrebakterier køligt og tørt. Dette er dog ikke altid muligt, Lallemand Health Solutions har derfor udviklet flere teknologier for at øge holdbarheden af deres bakteriestammer. Men mælkesyrebakterier bør dog ikke udsættes for ekstreme temperaturer over 30 °C eller stærk fugt i lang tid, da dette vil påvirke deres overlevelse negativt.
Hvordan vækkes de frysetørrede bakterier til live i mave-tarmkanalen?
Mælkesyrebakterierne frysetørres og er dermed inaktive og kan overleve i lang tid i kapslen/emballagen. Men i tarmen finder de al den fugt og ernæring, de har behøver for at genvinde deres aktivitet.
Hvordan kan LactiPlus hjælpe
Lactiplus er tilsat calcium som bidrager til fordøjelsesenzymernes normale funktion og medvirker til en amve i balance.
Har alle mælkesyrebakterier de samme egenskaber?
Nej, egenskaberne er stammespecifikke. To forskellige stammer af for eksempel Lactobacillus rhamnosus kan have helt forskellige egenskaber. Derfor er det vigtigt at vide, hvilken stamme der er inkluderet i produktet, og hvilken dokumentation denne stamme har. Lactobacillus er stammens navn, Rhamnosus er under-arten indenfor denne stamme. Stammens navn tildeles af dem, der opdagede den eller af ejeren af den specifikke stamme. For eksempel: Hedder Lallemand Health Solutions stamme: Lactobacillus rhamnosus Rosell-11.
Hvordan fungerer Lactiplus Mave
Lactiplus Mave indeholder calcium. EFSA (European Food Safety Authorities) har på baggrund af dokumentation fastlagt at calcium medvirker til fordøjelsesenzymernes normale funktion og dermed bidrager til en mave i balance.
Er bakterier skadelige?
Et godt spørgsmål, fordi bakterier er overalt! De er i den luft, vi indånder, i vandet, i jorden, i vores mad og i vores krop. Kroppen huser et helt mikrounivers og består af 100.000 milliarder bakterier, der lever på vores hud, i vores mund og næse, i vores mave-tarmkanalen og i vores urinveje. Den største mængde bakterier findes i tarmen og udgør det, der kaldes tarmfloraen. Der er også skadelige bakterier som Salmonella, Listeria og Clostridium difficile, der forårsager infektioner og undertiden sygdom. Nogle bakterier producerer også skadelige biprodukter under deres vækst.