Hvorfor det er vigtigt at spise mælkesyrebakterier

Derfor bør du spise mælkesyrebakterier

Dårlig kost og en livsstil med høj stress udsætter tarmfloraen for store udfordringer. Man ved i dag, at artsrigdommen og mængden af ​​bakterier i tarmfloraen er påvirket af, hvordan vi lever, og hvad vi spiser, og at jo større artsrigdommen i tarmfloraen er, jo bedre modstandsdygtighed har vi over for sygdomme og ubalance. En ensidig og fiberfattig kost og en stillesiddende livsstil udtømmer tarmfloraen.

Antibiotika

Medicin kan også påvirke tarmfloraen negativt. Antibiotika er en almindelig årsag til forstyrret tarmflora. Antibiotika slår store dele af tarmfloraen ud og kan forstyrre sammensætningen af ​​tarmfloraen på en måde, der kan tage lang tid at genoprette. Graden af ​​effekt på tarmfloraen afhænger af behandlingslængde og type antibiotika – smalspektrede antibiotika har mindre effekt end bredspektrede, længere behandlingstid har mere effekt end kort behandlingstid.

Stress påvirker mangfoldigheden

Forskning på mus har vist, at selv stress kan føre til en ændret tarmflora. Mus, der var stressede ved at blive flyttet til ukendte bure, reagerede med en reduceret mangfoldighed af bakterier i deres tarm. I andre forsøg kunne man se et skift i bakteriesammensætningen fra beskyttende bakterier som fx lactobaciller til betændelsesdrivende såkaldte Gram-negative bakterier, når musene blev udsat for stress.

Mælkesyrebakterier har mange egenskaber

Regelmæssig indtagelse af mælkesyrebakterier og bifidobakterier fra forskellige stammer fremmer væksten af ​​en sund tarmflora og en bedre mikrobiel diversitet gennem mange forskellige positive egenskaber.

Produktion af antimikrobielle stoffer

  • mælkesyre og andre organiske syrer - giver en gunstig pH-værdi i tarmen, som modvirker dårlige bakterier.
  • bakteriociner - proteinholdige stoffer, der hæmmer væksten af ​​patogene bakterier.
  • antimikrobielle stoffer som f.eks H2O2 (brintoverilte) - som også hæmmer væksten af ​​dårlige bakterier.

Hæmmer væksten af ​​sygdomsfremkaldende bakterier (patogener)

  • mælkesyrebakterier konkurrerer med patogener (sygdomsfremkaldende bakterier) om at binde sig til tarmcellerne. Jo flere gode bakterier, der hæfter sig på tarmslimhinden, jo mindre plads til, at dårlige bakterier kan etablere sig i tarmen.
  • mælkesyrebakterier stimulerer slimdannelsen i tarmen, hvilket gør det sværere for patogener at få fat.

Modulation af immunsystemet

  • mælkesyrebakterier har en regulerende effekt på vores immunceller.
  • nedbryder toksiner, laktose mm.
  • understøtter egen tarmflora.

Sammenfatning

Mælkesyrebakterier koloniserer ikke tarmen i lang tid, men fungerer som støtte for vores egen etablerede tarmflora i den korte tid, de lever i tarmen (ca. 2–20 dage).

Derfor er det en fordel at have et regelmæssigt indtag af både mælkesyre og bifidobakterier.

No items found.
Lær mere om maven

Hvorfor det er vigtigt at spise mælkesyrebakterier

Dårlig kost og en livsstil med høj stress udsætter tarmfloraen for store udfordringer. Man ved i dag, at artsrigdommen og mængden af ​​bakterier i tarmfloraen er påvirket af, hvordan vi lever, og hvad vi spiser, og at jo større artsrigdommen i tarmfloraen er, jo bedre modstandsdygtighed har vi over for sygdomme og ubalance.

Lær mere om maven

Det lille barns vigtige tarmflora

Tarmfloraen etableres og udvikles gradvist i forskellige stadier i løbet af disse 1.000 dage. Mangfoldighed og sammensætning af tarmfloraen påvirkes af flere faktorer.

Lær mere om maven

Mikroorganismer och probiotika

Ordet probiotika blev opfundet allerede i 1965, men kommer oprindeligt fra det græske og betyder "for livet". Verdenssundhedsorganisationen WHO har senere defineret ordet og dets betydning...

Lær mere om maven

Sikker overlevelse og patenterede beskyttelsesteknologier

Mælkesyrebakteriers egenskaber og aktivitet afhænger af deres levedygtighed i værtens mave-tarmkanal, hvor de primært virker.

Lær mere om maven

Urolig mave

Forstyrrelser i mave-tarmkanalen - eller "urolig mave" - ​​er desværre et udbredt problem i dag.

Lær mere om maven

Om tarmen og mikrofloraen

Tarmen er grænsen mellem kroppens yder- og inderside og også kroppens vigtigste område for kontakt og udveksling.

Lær mere om maven

Om mælkesyrebakterier

Mikroorganismer findes overalt på jorden og i både mennesker og dyr. I alt vandet, i luften vi indånder og i den mad vi spiser.

Lær mere om maven

Ballonmave, oppustet og luftig er langt de mest almindelige maveproblemer hos svenske kvinder.

Ballonmave, oppustet og luftig er langt de mest almindelige maveproblemer hos svenske kvinder.

Lær mere om maven

Karakterisering viser bakteriestammernes særlige egenskaber.

Der findes mange forskellige stammer af fx Lactobacillus acidophilus, men de har ikke alle de samme egenskaber, men påvirker deres miljø på forskellig vis.

Lær mere om maven

Vores producenter

I 1934 blev Institut Rosell grundlagt af mikrobiologen Dr. José Maria Rosell og Dr. Edouard Brochu og står i dag som pionerer for udviklingen af ​​probiotika i verden.